A.C.S. Magic skate

Ce este Patinajul Artistic?

    Patinajul artistic este un sport olimpic care se compune din: individual (masculin și feminin), perechi, dansuri și patinaj sincron. Acest sport presupune realizarea unor elemente, sarituri, pasi, piruete, pe o muzică aleasă de antrenor, sportiv și coregraf, de durata diferita in functie de categoria la care participă sportivul.

    Patinajul artistic este mai mult decat un sport, este o arta. Nu il poate practica de performanta oricine, ci doar cel care isi doreste cu adevarat și cel care face asta din pură pasiune. Practicat de performanta, patinajul include atat antrenamentele pe gheata, cat si cele pe uscat. Acestea din urma pun accentul pe dezvoltarea calitatilor motrice specifice: viteza, indemanarea, rezistenta și forta. Nu lipsesc orele de balet și coregrafie, dar si cele de dans si mobilitate.   Patinajul, in esenta, este o activitate foarte placuta, energizanta si solictanta in acelasi timp. Este forta si relaxare. Este sport si arta totodata.

 

De ce sa alegem patinajul artistic?

    In primul rand, patinajul artistic este un sport care dezvolta copilul intr-un mod armonios. Fiind un sport complex, acesta dezvolta conditia fizica, coordonarea, atenția, fort s.a.m.d.

    In al doilea rand, patinajul se poate incepe inca de la varsta de 2 ani și jumătate, antrenamentele desfasurandu-se sub forma de joc. Daca cel mic este pasionat de zapada, va adora joaca pe patine, nici nu isi va da seama cand va invata sa patineze.

    De asemenea, antrenamentele care se desfasoara in sala de gimnastica dezvolta flexibilitatea copilului, dar și imaginatia, simtul estetic, simtul tempo-ului, dar si atentia.

    Patinajul intareste sistemul osos, iti dezvolta o alura frumoasa, o atitudine deosebita si de asemenea "te caleste", datorita faptului ca se desfasoara intr-un mediu rece. Exista sportivi care au inceput patinajul la recomandarea medicului. In general, patinatorii racesc foarte rar.

    Prin patinaj se dezvolta multe alte calitati:

    - increderea in sine/ auto-aprecierea

    - sportivitatea

    - dezvoltarea simtului estetic si creativ

    - respectul fata de colegi, fata de antrenori

    - dezvoltarea sigurantei de sine

    - armonizarea fizica si psihica a copiilor

    - tonifierea organismului

    - introducerea spiritului de fair-play

    - dezvoltarea disciplinei

    - mentinerea concentrarii

    - dezvoltarea comunicarii

 

CONTACT

Cursurile se desfasoara la patinoarul din Mall AFI Cotroceni

Bd. General Paul Teodorescu nr. 4, Bucuresti

 
Maria - 0760462887 (performanta)

Razvan - 0760462883 (initiere)

 
 
Luni-Duminica: programari telefonice
 

PATINAJ ARTISTIC